Monday, 20 March 2017

Dalam Kasut Ada Katak HaHaHa

Hai uolss dan Assalamulaikum, cerita pagi tadi kebiasaanya setiap kali nak pergi kerja I nie jenis sarung je atau pakai je kasut dah tak ada nak tengok-tengok keadaan kasut tu macam mana , tapi entah macam mana tergerak hati nak ketuk-ketuk kasut tu nak bagi keluar pasir-pasir kecik dekat dalam kasut.Selesai kasut belah kiri pergi belah kanan sekali keluar kepala KATAK .. terus jerit ..tak tahu lah nak nangis ke..nak geli ke.. nak gelak…




Nampak dak katak yang duk menyorok kat dalam kasut tu..kita tolak-tolak kasut tu pun katak tu tak nak keluar..last-last panggil Husband kita minta halau katak tu , I dah sebatu jauhnya…selepas insiden nie hari-hari kena tengok dulu lah kasut tu sebelum pakai kot-kot ada animal lain pulak kannn….

Uyul Rosli 1st Giveaway


 SYARAT PENYERTAAN: 
  1. Follow blog uyulrosli[dot]com | Add To Circle Google+ Uyul Rosli | Like Fanpage Uyul Rosli Official | Follow Instagram Uyul Rosli | Subscribe Youtube Uyul Rosli.
  2. Buat entri bertajuk "Uyul Rosli 1st Giveaway".
  3. Copy banner di atas dan backlink ke entry ini.
  4. Tinggalkan URL entri di entry Uyul Rosli 1st Giveaway.
  5. Giveaway akan MULA pada jam 1:00pm, 17 Mac 2017 (Jumaat) dan TAMAT pada jam 11:59pm, 24 Mac 2017 (Jumaat).


 SENARAI HADIAH: 
3 X 100PCS Name Card (T&C)
2 X RM10 Topup
2 X RM5 Topup

Pemenang akan dipilih melalui random.org dan akan diumumkan pada 28 Mac 2017 (Selasa).

Sunday, 19 March 2017

Beli Makanan Dekat Pasar Malam

Hai semua welcome back to my blog, nak story mory pendek je sebab macam blog nie dah bersarang sikit..dah lama tak pergi pasar malam dalam setahun adalah beberapa kali pergi,di sebabkan nak makan laksa penang kena pergi terjah jugak lah kat pasar malam tu,okey nie apa yang I beli dekat pasar malam tak banyak pun sebab makan berdua je so jangan membazir.


Tak ada dalam gambar bawang dengan cili kering,Semua gambar nie ambil masa dekat rumah, I memang tak berapa suka nak ambil gambar time orang tengah ramai-ramai nak beli tu..mana nak pegang makanan yang dah di beli mana nak tangkap gambar kan..tak pasal-pasal kena setepek dengan nenek I tu huh (sebab pergi dengan dia sekali)


Coconut shake kalau pergi pasar malam tak sah kalau tak beli RM 2 je , ayam tu tak ingat nama apa RM 1 



Yang bentuk kecil-kecil tu warna coklat tu kuih benderam RM 1 (10 biji ) tapi lebih dari 10 biji tuan kedai tu bagi , keropok sagu orang panggil RM 2 dapatlah 10 batang keropok tu , last sekali main menu laksa penang zul memang sedap berbanding kat tempat lain.

Kalau pergi pasar malam memang macam-macam makanan ada,ada murah ada mahal..kalau bawa RM 50 pun boleh habis , jadi beli apa nak di beli je jangan membazir-bazir...dengan ekonomi gawat sekarang hahaha tibewww kannn , korang makan apa malam nie 

Tuesday, 14 March 2017

Giant Kuantan Ada Buat Offer ~

Hai semua,sebenarnya nak post hari jumaat hari tu lagi lepas tu internet connection weak lah pulak nya , I tak ada wifi I pakai hotspot je tu internet tak berapa okey,bila time mood nak menulis datang macam-macam lah pulak bila tak menulis tu laju kemain lagi internet, saje je nak bagi akak mengamuk ..

Jumaat hari tu ada Nampak member post dekat wall FB dia beli barang dekat giant , murah katanya ada harga serendah RM 1  , Nampak banyak jugak lah dia rembat barang dekat giant tu..tak terfikir pun nak pergi walaupun hari-hari lalu depan giant pergi dengan balik kerja..Lepas tu adik ajak pergi lepas balik kerja I follow jelah padahal nak pergi tengok apa yang offer cehhh lagi mahu cakap tak terfikir nak pergi hahaha..


Gambar nie jelah yang ada ambil tu pun sebab adik yang ambil masuk group whatsaps kot-kot lah adik yang seorang tu nak tumpang beli kan , tapi semua gambar makanan yang lain tak ada ya ha jangan di Tanya gambar bahagian electric , cucian dan sebagainya .



Air soya jenama Giant tu rm 0.99 sen yang jenama yeo’s tak silap rm 1 , ada air lain harga rm 2 , air dalam tin-tin tu RM 1 7up , coca cola lagi satu tak ingat air apa



Favorite biskut Oat Krunch Munchys time beli nie harga RM 9.90 ada 23pack kat dalam tu , biasa 16pack je rm 9.50 (kalau ada offer RM 8.99) tapi biasa I ambil dark chocolate with hazelnut, yang fruit tu tak minat hehee..



Highly recommended green tea from AHMAD TEA bagi sesiapa nak minum green tea tapi tak nak rasa pahit,atau baru-baru nak try boleh beli green tea nie memang tak pahit ,minum pun laju je tak ada tersekat-sekat sebab pahit.Boleh beli yang kecil dulu ada 25sachet harga RM 5.20 je, bila dah suka green tea tu boleh lah beli hak besar kan.. I dah minum hampir 2 tahun dari ahmad tea nie tak tukar-tukar jenama lain.


kalau tak silap offer sampai 22 march nie , boleh lagi nak pergi tu.. i pun nak pergi lagi sekali hari tu lupa nak ambil milo adehh sampai rumah baru teringat...tak tahu lah ada offer lagi ke tak..okey next entry nanti nak buat review pulak tungguuuu bye.

Marching March Giveaway



MARCHING MARCH GIVEAWAY 10hb-30hb March 2017



JOIN MARCHING MARCH GIVEAWAY :

1. Tulis entry dengan tajuk MARCHING MARCH GIVEAWAY
2. ikuti syarat lain seperti entry SINI.
3. Letakkan link entry korang di SINI.




 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI