Tuesday, 18 April 2017

Bila Tekak Nak Makan Aiskrim

Hai semua , sihat ke ? lama tak bersiaran asyik menyepi je blog nie kan , maaf lah ya agak susah nak cari masa nak berblog , lama jugak tak jalan-jalan dekat blog frezz yang lain tapi sis cuba na curi-curi masa yang ada J

Tak tahu lah sejak dua menjak nie tekak nie asyik nak makan aiskrim je , beli dekat 7e tapi macam tak cukup je kalau beli satu..mesti nak lagi tau..saka kot tiba-tiba nak makan aiskrim .

Untuk memenuhi kehendak tekak nie pergi nirwana kita tibai 3 kotak sekaligus beli , rambang mata jugak nak memilihnya sebab semuanya sedap-sedap belaka tengok , pilih punya pilih akhirnya 3 jenis aiskrim nie lah yang jadi beli.



  • ·         Potong red bean
  • ·         Tropicana perisa limau & vanilla
  • ·         Magnum mini classic almond

Korang suka aiskrim apa??

I AM BLOGLISTED BY MRS PIP



Segmen yang paling senang sebab tak banyak syarat nak kena ikut,segmen berlangsung 17 april hingga 30 april 2017 tamat jam 8pm.


Jom join Giveaway Jiakreatifelt


Nak join klik banner dekat atas , pemenang akan dapat handsock dwitone dan Keputusan pemenang akan diumumkan nanti pada 28.04.2017 pada 8.30mlm

Wednesday, 5 April 2017

Apa Yang Saya Beli Dekat VSCO FESTIVAL


Hai semua buat apa tu dah lunch ke..nak story sikit-sikit je tengah free sekarang nie harus update blog nanti orang ingat blog kita tak active :P

Lepas balik dari kerja sabtu lepas pergi ke megamall kebetulan ada hal sikit nak jumpa kawan , lepas bincang-bincang settle semua kerja ambil kesempatan sikit ronda-ronda dalam megamall tu , dekat ruang legar megamall tu ada buat VSCO FESTIVAL , ada lebih kurang 100 vendor yang turut serta dalam festival tu ,so macam-macam lah yang di jual.

Niat dihati nak beli baju tapi free size pun macam S je .. walaupun lengan panjang tapi bawah dia pendek lah pulak , I memang ada masalah kalau bab beli baju sebab semua kecik-kecik walaupun XL huh. Siapa macam nie angkat tangan kita geng.

Meh cuci mata apa yang I beli and cofirm tak ada baju seluar yang di beli ..



Cream puffs (RM 5.00 ) dia lembut sangat lepas tu custard filling banyak sangat letak , hadap  sorang makan sekejap je habis memang lembut,setengah tu puffs yang orang jual macam keras bila dah sejuk tapi yang nie lembut giler,lagi satu brownies nutella (RM 6 )pun sedappp you alls even makan keesokkan harinya brownies dia tetap lembut cair di mulut.. selalunya kalau teringin nak makan brownies I biasa beli dekat kula cakes je..tapi this one dah jadi my favorite..harga pulak memang murah sangat..rugi tak beli dua hari tu..sandwich tu free


Sebenarnya dah lama mengidam nak makan biskut gery saluut nie , orang lain dah lama cuba kita baru terkial-kial nak cuba kan , harga RM 6 satu bagi I mahal lah kot kalau beli satu kan , kalau ikut harga original murah je beb , tapi tak apa lah nak makan kan tak boleh nak berkira sekadar untuk mencuba.


Firstime jugak makan popcorn jenis macam nie , ada 4 jenis flavored kari . chesse , caramel , coklat tapi I lagi suka yang caramel rasa butter rasa sweet-sweet gitu , tapi yang nie  I tak rasmi lagi Cuma try masa dekat sana je tu hari , harga dia mahal sikitlah RM 15 .


Nasi ayam papa nie not bad lah Cuma bila dah sejuk tu ayam dia keras sikit harga rm 5.50 


Okey yang nie pembelian yang utama dekat VSCO tu , baju tak jadi beli sebab size last-last beli benda lain kopak-kopak hehehehe , DYXY COSMETICS salah satu wishlist sebenarnya tapi tak sangka pulak seawal nie boleh dapat sebab dah lama usha dah lama teringin tau tapi tak beli-beli risau tak sesuai dengan skin , tapi adik dekat sana buat demo dekat skin I sendiri , I dapat sendiri rasa texture macam mana , how its works on  my face and I love love love sangat-sangat , now dah 5 hari I pakai pergi kerja I suka gilerr tunggu I pakai lama sikit baru buat reviews ,

Tu saja lah apa yang I beli banyak makanan dari barang lain…anyway tak sabar nak tunggu mood republic dekat kuantan 6-7 mei dekat zenith kuantan , last year beli baju raya pun dekat mood republic je berbaloi ,ok lah nak sambung buat kerja…byeeee 

Wordless Wednesday 2017 : #8 - Want Glowing Skin? EAT YOUR WATER


Eat water? Yes, you read that right! How many litres of water do you drink daily? That standard amount is 4 bottles which is 4 litres minimum to keep your body hydrated and all the skin and digestive problems at bay.  Not all can drink so much water, so you can have more water-based foods instead. There are a lot of veggies and fruits that contain good amount of water which is hydrating for your body

Source : theindianspot

Monday, 3 April 2017

Menang Giveaway Uyul Rosli 1st Giveaway

Assalamualaikum dan hai semua ,Alhamdulillah menang giveaway dari uyul rosli rezeki I dapat 100pcs name card , tak sangka-sangka tapi yang mana tak menang tu tak pe cuba lagi mana tahu rezeki korang pulak kan..

Sebenarnya uyun dah umum pemenang giveaway nie 28/3 hari tu lagi , tapi baru hari nie I bukak blog , mintak maaf sangat-sangat sebab minggu lepas memang bz sangat-sangat nak bukak blog pun tak sempat,sampai tuan giveaway 2x komen dekat blog I , I minta maaf lagi sekali ya.


Tuesday, 28 March 2017

Giveaway By IgShop @luv.sweetchoco

Instagram : @anzrarizal_beauty
Email : anzrarizal@gmail.com

Keputusan pemenang akan diumumkan pada 16 April 2017

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI