Brushes Makeup - Kenali jenis-jenis brush dan kegunaannya

14:58


Hai pwetty….siapa dekat sini suka makeup cepat angkat tangan !! weeee sis pun suka makeup tau tapi yang biasa-biasa je natural look orang kata ,smokey –smokey belum expert lagi gitu masih dalam belajar makeup look macam tu.

Makeup-makeup jugak you all tahu ke nak guna brush tu macam mana ? untuk apa ? ke you all tak ada brush ? ada brush makeup tapi tak tahu fungsi untuk apa ?? banyak pulak question mark dekat situ kan…..



Brushes nie pun salah satu benda yang orang kata MUST HAVE terutama bagi MUA (makeup artis or mak mak andam),bagi mereka yang suka makeup atau baru nak berjinak dalam bab makeup-makeup pun mesti nak kena ada brush makeup nie tapi tak perlu banyak macam professional makeup artist atau yang selalu makeup tu, sekarang pun dah banyak seller jual basic brush, just what you all have to know is the type of brush its use for what.
Dekat sini sis tempek jenis-jenis brush makeup and kegunaan untuk apa dan dekat mana brush tu perlu di sapu/diguna pada bahagian muka,ha sama-sama kita belajar kan..share share share nanti bila ada orang Tanya tak adalah kita mengelabah nak jawab kan...








Brush Kabuki Yang Sis Selalu Guna



\

Full Credit : Picture from google

You Might Also Like

8 comments

  1. Mek tk pndai nk gune brush :) pkai jari je

    ReplyDelete
  2. Mai selalu pakai brush untuk eyeshadow , shading hidung, and blusher je, yg lain sapu ngan jari, hahaha. thanks tips ni, mai suka!

    ReplyDelete
  3. Singgah jenguk tanya khabar. Semoga sihat selalu. ❤
    theathra.blogspot.my

    ReplyDelete
  4. ala Unni fail bab berus2 sbb x penah memiliki :(

    ReplyDelete
  5. Waduh....byknya brush! Akak cuma guna brush utk eyeshadow & blusher, tu pun kekadang skip & guna jari ja. Dulu2 waktu guna mineral powder, retractable kabuki brush yg paling akak sayang. Tapi akak ni pemalas bab membersihkan brushes....hehehe :D

    ReplyDelete
  6. Fuyoh...byknya brushes! Akak cuma ada 4 jenis brushes ja - 21, 22, 27 & 28. Utk segala yg lain, guna span atau jari ja. ;D Dulu ada kabuki, tapi entah ke mn pergi. Time ada dinner function baru sibuk mencari.

    ReplyDelete