Thursday, 26 January 2017

Beauty : B.liv Spotless [Blemish Marks Corrector] Reviews

Hai semua,apa khabar ? sihat ke ? macam biasa lah few days tak ada update apa-apa ampunkan diriku ini , internet tak berapa nak ok dan tak nak beri kerjasama , bayar bulan-bulan pun still ada masalah dengan connection stress akak tau..


Hari nie nak cerita salah satu product dari brand B.LIV yang I beli dari hermo.my masa offer dulu , sebelum I buat review I Cuma nak beritahu ini adalah reviews jujur sejujurnya dari I ,kalau detail I bagi macam terlalu samar-samar , tak lengkap ke tau terlalu ringkas then you all boleh search dekat google sebab I rasa ada fews blogger yang ada buat reviews untuk product yang sama.Sebab I nak reviews yang ringkas dan mudah faham , any product you all kena try dulu baru tahu sesuai atau tidak dengan your skin.Lets start pwetttyyy ~




CAPACITY
15ml
EFFECT
blemish marks lightening + soothing + exfoliating
MADE IN
Singapore
INGREDIENT
Aqua (Water), Ethoxydiglycol, Glycerin, Butylene Glycol, Arctium Lappa Root Extract, Mandelic Acid, Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract, Nordihydroguaiaretic Acid, Sodium Citrate, Oleanolic Acid, Sodium Polyacrylate, Trideceth-6, Xanthan Gum, Polysorbate 20, Salicylic Acid, Triclosan, Sodium Hyaluronate, Hydrogenated Polydecene, Methylparaben, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Oil



Packaging


    ü  Come with small tube , approx. the size of a finger
    ü  Colour box grey + peach (ala-ala warna pink pun ada )

    ü  Easy to bring anywhere


Smell
ü  No fragrance

Textures

ü  Gel and little bit watery

Lifespan

   ü  Depends you all guna berapa kali sehari , kalau you all guna 2x sehari dalam sebulan ,  macam I guna 1x sehari je waktu pagi sahaja dalam 1-2 bulan.


My Reviews

Walaupun spotless nie jenis gel ianya tak susah nak apply dekat skin , sebab bila sapu dekat skin yang gel tu akan bertukar waterbase macam serum sangat senang nak blend.tapi apa yang I tak suka tentang spotless nie bila terlebih picit atau terlalu banyak gel bila sapu dekat muka,akan mengambil masa nak absorb, tak adalah sampai kena tunggu 5-10  minit tapi  macam I atau orang yang rushing waktu pagi akan guna product yang senang atau cepat absorb J jadi I sarankan picit dengan kuantiti sedikit tapi boleh sapu satu muka supaya senang nak absord jadi you all tak adalah nak kena tunggu untuk pakai next skincare kan.

Berbalik pada reviews b.liv spotless I dah guna almost 2 month tapi I tak Nampak any perubahan dekat my skin , even I pakai hari-hari ini pun skin I masih sama I don’t know why hukhukhuk menangis tepi bucu katil okey… walaupun tak ada apa-apa perubahan skin I tak naik jerawat tu yang paling penting betul tak J

Repurchase ?

Never .. I don’t see any change in my skin , even though I have been using for two months.
Price / where to buy
Rm 9.90 this time there was a promotion so the price is much cheaper, the original price was rm 70++ something like that. You all can buy from hermo.my
Okey tu sahaja reviews dari I ,macam I beritahu awal-awal tadi apa-apa product pun kena try dulu baru tahu ianya sesuai atau tidak dengan skin kita , maybe its works for you but not for me, so kita jumpa  dengan reviews yang lain…bubeyy pwetty




1 comment:

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI