Beauty : Princess Beauty Foundation (Reviews)

Sabtu, Mac 04, 2017

Hai semua,entry kali nie I nak buat reviews foundation yang I guna setiap hari and memang best di samping tu foundation nie pada masa yang sama dapat merawat kulit wajah kita.






I perkenalkan nie lah PBF atau nama panjangnya Princess Beauty Foundation,pakai-pakai dah macam princess gitew kan.Foundation nie bukan jenis liquid ya tapi jenis cream kira cream foundation lah tapi super best sebab dapat menutup cela , dapat merawat  kulit muka awak awak semua tau,yang paling penting dah tak payah nak makeup tebal sampai 5 inci, sekali apply pun dah cantik foundation nie.


Founder sendiri jadi model okey


Apa yang lain pada yang lain tentang foundation nie adalah 100% homemade, founder PBF nie sendiri yang bancuh dan guna formula sendiri sampai packing pun dia sendiri tau.Kalau foundation lain semua dari kilang kan.tapi PBF  keluarkan satu-satunya homemade dari rumah.


sumber from fb

  ü  Penganti bedak/tidak memerlukan pakai bedak
ü  Mengecutkan jerawat
ü  Mengurangkan jeragat
ü  Mesra wudhuk/mudah di cuci
ü  Menaikkan seri wajah
ü  Meratakan tona kulit tidak sekata
ü  Boleh di jadikan concelear untuk bentuk kening tanpa cukur
ü  Tidak berminyak
ü  Tidak menyumbat liang pori
ü  Nampak natural
ü  Memudarkan parut jerawat
ü  Tahan lama
ü  Uv protection
ü  Spf 60



abaikan permukaan faoudation tuh



Texture pbf nie sangat ringan dan tak berminyak,bila sapu di muka amat senang nak apply dan tak bercapuk.Setakat nie Pbf ada satu code je tapi semua jenis skin boleh pakai mungkin Nampak cerah pada permulaan nak apply tu nanti bila kita dan blend semua foundation tu akan ikut skin tone kita don’t worry.Tak nak pakai powder pun tak apa,tapi I pakai powder baru cun melucun kannn…


sumber from Fb


Betul ke Pbf boleh tutup parut jerawat? Okey meh sini I jawabkan,kalau parut jerawat you jenis tak Nampak Pbf boleh cover you punya parut jerawat dan bila add powder parut jerawat tu tak Nampak,tapi kalau you ada jenis parut yang hitam-hitam tu I suggestkan you guna concealer yang warna hijau tu dulu kemudian baru pakai Pbf,sebab Pbf bukan Hd coverage foundation ya …Boleh guna brush atau span blender tu macam i suka manual je guna tangan tapi make sure lah tangan you bersih selalu sentuh kulit muka tu.

I dah guna Pbf dah 4 bulan,I berpuas hati sebab dia tak buat I punya skin rasa too oily dan tak buat I punya skin rasa gatal-gatal walaupun I guna untuk 1 hari sebab skin I memang super duper sensitive dan mudah naik jerawat kalau tak sesuai sesuatu product tu, .Kalau you all ada nak try Pbf nie boleh beli dekat ika click dekat sini Foundation harga tak mahal pun hanya RM 35 je belum termasuk postage.

You Might Also Like

6 ulasan

  1. Boleh suggest dekat akak ni hihihi dia pun macam suka juga pakai foundation ni kekadang.

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehehe boleh je kalau syed nak suggest dekat akak syed , foundation nie memang tak oily ,sangat sesuai yang ada jerawat yang tak ada jerawat pun boleh pakai

      Padam
  2. Eh murah jgk harga dia.. boleh try ni..

    BalasPadam
    Balasan
    1. haah murah , di samping boleh merawat kulit muka,boleh try

      Padam
  3. LZ suka guna cream foundation juga..
    Boleh recommend pada officemate sebab di tengah cari foundation untuk tutup dan pulihkan jerawat..

    BalasPadam
  4. Cantiknya kotak tu, minimalist sgt design dia. Mai belum pernah cuba lagi, mungkin bila foundation skrg habis boleh try ni pulak...

    BalasPadam