Wednesday, 5 April 2017

Apa Yang Saya Beli Dekat VSCO FESTIVAL


Hai semua buat apa tu dah lunch ke..nak story sikit-sikit je tengah free sekarang nie harus update blog nanti orang ingat blog kita tak active :P

Lepas balik dari kerja sabtu lepas pergi ke megamall kebetulan ada hal sikit nak jumpa kawan , lepas bincang-bincang settle semua kerja ambil kesempatan sikit ronda-ronda dalam megamall tu , dekat ruang legar megamall tu ada buat VSCO FESTIVAL , ada lebih kurang 100 vendor yang turut serta dalam festival tu ,so macam-macam lah yang di jual.

Niat dihati nak beli baju tapi free size pun macam S je .. walaupun lengan panjang tapi bawah dia pendek lah pulak , I memang ada masalah kalau bab beli baju sebab semua kecik-kecik walaupun XL huh. Siapa macam nie angkat tangan kita geng.

Meh cuci mata apa yang I beli and cofirm tak ada baju seluar yang di beli ..



Cream puffs (RM 5.00 ) dia lembut sangat lepas tu custard filling banyak sangat letak , hadap  sorang makan sekejap je habis memang lembut,setengah tu puffs yang orang jual macam keras bila dah sejuk tapi yang nie lembut giler,lagi satu brownies nutella (RM 6 )pun sedappp you alls even makan keesokkan harinya brownies dia tetap lembut cair di mulut.. selalunya kalau teringin nak makan brownies I biasa beli dekat kula cakes je..tapi this one dah jadi my favorite..harga pulak memang murah sangat..rugi tak beli dua hari tu..sandwich tu free


Sebenarnya dah lama mengidam nak makan biskut gery saluut nie , orang lain dah lama cuba kita baru terkial-kial nak cuba kan , harga RM 6 satu bagi I mahal lah kot kalau beli satu kan , kalau ikut harga original murah je beb , tapi tak apa lah nak makan kan tak boleh nak berkira sekadar untuk mencuba.


Firstime jugak makan popcorn jenis macam nie , ada 4 jenis flavored kari . chesse , caramel , coklat tapi I lagi suka yang caramel rasa butter rasa sweet-sweet gitu , tapi yang nie  I tak rasmi lagi Cuma try masa dekat sana je tu hari , harga dia mahal sikitlah RM 15 .


Nasi ayam papa nie not bad lah Cuma bila dah sejuk tu ayam dia keras sikit harga rm 5.50 


Okey yang nie pembelian yang utama dekat VSCO tu , baju tak jadi beli sebab size last-last beli benda lain kopak-kopak hehehehe , DYXY COSMETICS salah satu wishlist sebenarnya tapi tak sangka pulak seawal nie boleh dapat sebab dah lama usha dah lama teringin tau tapi tak beli-beli risau tak sesuai dengan skin , tapi adik dekat sana buat demo dekat skin I sendiri , I dapat sendiri rasa texture macam mana , how its works on  my face and I love love love sangat-sangat , now dah 5 hari I pakai pergi kerja I suka gilerr tunggu I pakai lama sikit baru buat reviews ,

Tu saja lah apa yang I beli banyak makanan dari barang lain…anyway tak sabar nak tunggu mood republic dekat kuantan 6-7 mei dekat zenith kuantan , last year beli baju raya pun dekat mood republic je berbaloi ,ok lah nak sambung buat kerja…byeeee 

10 comments:

  1. Megamall kuantan? Okay nanti nak try la pergi! hehehehe thanks kak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. syed dah tak ada sebab 31-2/4 je dekat megamall tu :)

      Delete
  2. dydx tu pun ada dalam wishlist sha, bilalh nak dapat haha. by the way nmpk sedap makanan makanan kat atas tu :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti boleh lah beli , haah sedap sampai tak cukup

      Delete
  3. Gery salut tu ade jual rm4.50 je.. Tapi tak tau la, tak tertarik nak try.. hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya baru-baru je try,beli masa tu rm 6 mungkin sebab dari jauh kot charge mahal

      Delete
  4. assalamualaikum...mama dtg dr segmen yg sama...jom join segmen mama
    http://maszull.blogspot.my/2017/04/segmen-mama-nak-url-blog.html

    ReplyDelete
  5. Menggiurkan je nampak semua makanan tu. Hehe

    ReplyDelete
  6. seronok membeli belah.Sertai segmen tonton ucing nak try irama melayu.(^_^).

    ReplyDelete
  7. Ala jauh sangat..
    Tapi setuju dengan anzra.. bab makanan nie tak leh berkira.. nak makan kan..

    ReplyDelete

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI