Tuesday, 18 April 2017

Bila Tekak Nak Makan Aiskrim

Hai semua , sihat ke ? lama tak bersiaran asyik menyepi je blog nie kan , maaf lah ya agak susah nak cari masa nak berblog , lama jugak tak jalan-jalan dekat blog frezz yang lain tapi sis cuba na curi-curi masa yang ada J

Tak tahu lah sejak dua menjak nie tekak nie asyik nak makan aiskrim je , beli dekat 7e tapi macam tak cukup je kalau beli satu..mesti nak lagi tau..saka kot tiba-tiba nak makan aiskrim .

Untuk memenuhi kehendak tekak nie pergi nirwana kita tibai 3 kotak sekaligus beli , rambang mata jugak nak memilihnya sebab semuanya sedap-sedap belaka tengok , pilih punya pilih akhirnya 3 jenis aiskrim nie lah yang jadi beli.



  • ·         Potong red bean
  • ·         Tropicana perisa limau & vanilla
  • ·         Magnum mini classic almond

Korang suka aiskrim apa??

22 comments:

  1. lebih kurang la..kalau mood nak makan ice cream tu datang, beria cari ice cream... suka sgt ice cream choc..but kat sini, ice cream durian dia best!! layyyannnn

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu mummy , sy pun bukan lah hantu aiskrim..tapi bila time rasa nak makan tu kena lah beli..nanti kempunan pulak

      Delete
  2. panas2 ni mmg carik aiskrim.. dpt mkn aiskrim lega tekak... semua jenis sedap tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang dah musim-musim panas skrg nie , cari yang sejuk-sejuk jelah

      Delete
  3. uish sampai 3 hehehe sha suka aiskrim milo yang seringgit limapuluh sen tu hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab beli satu-satu x cukup hehehee.. beli jelah 3 kotak terus.. nak mkn ambik jelah peti ais

      Delete
  4. kalau tengahari makan memang best selepas makan tengahari lah.Sertai segmen tonton ucing nak try irama melayu.(^_^).

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah boleh jadi pencuci mulut betul x .. insyallah sy akan join

      Delete
  5. Kite paling suke tropicana tu :)

    ReplyDelete
  6. Sedapnya. Lama tul x makan aiskrim

    ReplyDelete
    Replies
    1. nie sebab teringin tu beli.. biasa beli satu dekat 7e x cukup hahaa

      Delete
  7. uiii.. sedapnya eskrim....

    psssttt... terima kasih sudi join Segmen Nak URL Blog #29. Blog ini tersenarai di http://www.mialiana.com/2017/04/senarai-url-blog-29.html . Pemenang akan diumumkan pada 19/4/2017. (^_^)

    - Mia Liana

    ReplyDelete
  8. sedapnyaaaaa... saya suka red bean! magnum tu pun sodap jugak!heeeee..
    Ketahui Tahap Kesihatan Melalui Najis

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya sedap kalau aiskrim potong saya memang suka yang red bean

      Delete
  9. Ya Allah sedapnya magnum tu! hehehe kongsi la please :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahha dah habis dah magnum lah yang cepat habis sekali

      Delete
  10. sedapnyaa.. terliur plak tgok magnum almond tu.
    btw nice blog :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. go go cepat pergi beli , terima kasih ala woo

      Delete
  11. Selalu beli aiskrim dalam bekas, banyak 😁 Aiskrim raja kacang, legend 😍🍦

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh ya ke , next time kena try nie

      Delete

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI