Tuesday, 2 May 2017

Hello my friends,today nak share dengan you all mask yang I beli dekat Watson tengah bulan hari tu and yes I baru je nak guna actually I agak lama I tak manjakan I punya skin,dengan kata lain lama jugak I tak pakai mask biasa I skip pakai mask terus je dengan night skincare routine.

First time I try mask dari botanics nie biasa jeling-jeling je hiks …tapi hari tu kalau beli untuk pembelian ke dua dapat 70% diskaun , so I beli lah dua terus dan I pilih aloe vera sebab my skin selalu terdedah dengan cahaya matahari dan ada masa kulit I terasa kering.


Semua orang tahu yang Aloe Vera banyak digunakan dalam produk kecantikan dan sangat elok untuk kulit muka kita. Aloe vera jugak boleh merawat, mencerah, memulihkan kulit,bukan tu je boleh jugak untuk merawat luka, luka-luka kecil, kulit kering dan terbakar teruk (burns). Aloe Vera kaya dengan Vitamin C, E dan beta karotena yang memberikan ia berkhasiat dan anti-penuaan dan banyak lagi lah silalah google kalau nak tahu lebih banyak lagi benefit aloe vera nie. Ok stop dulu mengomel pasal aloe vera punya benefit…


Mask nie tak bau any fragrance , selesa bila guna dekat muka tak terasa gatal atau pedih rasa fresh sangat , bila dah seharian dekat tempat kerja kan time pakai mask nie lah time paling best rasa segar bugar.Membantu hydrate and soothe dekat kita punya skin , apa yang I suka dalam mask nie ada hyaluronic acid dia akan ketatkan you punya pores dan tegang.

Dekat instructions tulis pakai selama 10-15 minit tapi I biar lebih dari tu dalam 30minit atau 1 jam , its ok sebab dia bagi lagi you punya skin better , sebab you dah beli mahal kan satu mask tu dlm 5-6 ringgit jadi rugi lah kalau you tak guna lama , but kalau you guna jenis clay mask atau mana-mana mask yang kena tunggu kering lepas tu cuci yang tu you tak boleh tunggu lama cukup 3-5minit je , sebab mask jenis macam tu boleh buat you punya skin kering tak berapa bagus untuk skin.

Bila dah buka mask tu jangan lupa sapu dekat leher sekali hujung-hujung telinga tu , sebab kita tak nak membazir essence dari mask tu rugi oooo J  , mask nie boleh pakai 2x seminggu atau seminggu sekali pun dah ok,tapi macam I nie kalau penat sangat memang tak pakai lah jadinya beli mask masuk dalam laci buat perkasam dulu baru guna ~

No comments:

Post a Comment

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI