Tuesday, 2 May 2017

Ole Ole Dari Sabah

Hai semua,okey husband I baru balik dari sabah dan nie dah masuk tahun keempat tak salah husband pergi ke sabah atas urusan kerja.

Kali nie tak bawak balik udang galah sebab tak sempat nak pergi ke pasar ,udang galah dekat sana memang murah sekilo rm40 memang banyak udang boleh masak banyak kali,kalau dekat sini udang galah memang agak mahal lah sikit.



Yang nie jelah husband I beli untuk balik ke kuantan ,yang bulat-bulat tu keropok perisa udang dengan sotong,tapi I lagi suka perisa udang sebab pedas nyumm.. kuih cincin popular dekat sabah dengan Sarawak , kalau jenis nipis tu rangup bila makan krup krap krup krap susah nak berhenti , kalau yang tebal tak rangup tapi isinya tebal sikit.Biskut viral kawan husband beritahu tu dia beli RM10 dapat 3 pcs murah kan banding I beli haritu 1 pcs rm RM 6 ,last-last husband cakap kalau tahu dia borong banyak sikit biskut tu.Okey last sekali husband I belikan kerosang sabah untuk wife dia,boleh lah pakai raya nanti kan.



I pun teringin jugak nak ke sabah kalau ada peluang and rezeki insyaallah nak kenal-kenal tempat dekat sana, siapa followers dari sabah boleh beritahu tak tempat menarik dekat sabah boleh lah komen dekat bawah ya…byeeee

2 comments:

  1. Sy pun suka kopok perisa udang tu 😍 Tempat menarik? Ermmm... kebanyakannya sebelah Kundasang πŸ˜‰ Udang galah kalau belah kampung lagi murah πŸ˜„ Ada yang sekilo RM30

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhh murah tu , kalau dekat sini memang tak dapat harga macam tu , kwn pun ada beritahu kundasang tempat selalu orang pergi :) terima kasih nour

      Delete

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI