#Throwback Menu Berbuka

Tuesday, June 20, 2017

Assalamualaikum dan Hai semua , sedar tak sedar dah 25 hari kita berpuasa dan Alhamdulillah di beri kesempatan lagi bertemu ramadhan pada tahun nie.Meriah betul kawan-kawan blogger yang lain post menu berbuka , menu bersahur , ada yang share resepi , ada yang buat kuih raya , ada jugak share baju-baju raya dah di beli ,macam-macam tema tahun nie macam-macam warna .

Bulan puasa nie I memang tak ada post apa-apa pun , susah nak konsisten nak tulis dalam blog nie ,kekangan masa yang ada terpaksa di bahagikan dengan tanggungjawab kerja , rumahtangga dan juga minat.


Dekat sini I belanja sikit lah menu berbuka puasa , ada yang tak sempat nak ambik gambar pun ada ,I belanja gambar mana yang ada jelah erk….menu I ada tak yang special sangat pun atau lauk yang meriah-meriah , sebab I ikut selera big boss I masak pun yang simple-simple je , ada jugak I dengan husband beli dekat bazar. Bulan puasa I jarang beli kuih-muih , biasa husband I beli popia dengan muktabak je kuih yang lain tu jarang.

Ikan Sardin + Telur Dadar + Sayur Kubis Dengan Carrot

Gulai Ikan Nasi Berlauk + sambal +Ikan Goreng + Pajeri Nenas Versi MIL

Tomyam Ayam + Ayam Goreng + Buah Tembikai

Mee Goreng + Telur Mata + Keropok + Muktabak Daging

Nasi Goreng + Ikan Bilis + Telur Mata + Ikan Masin + Keropok

Udang Masak Butter Versi Berkuah + Ikan Bawal Masak Masam Manis Campur Timun

Ikan Singgang + Ikan Goreng + Terung Masak Pedas

Nasi Ayam + Kek Gula Hangus

Ayam Masak Berlada

Dalca Daging + Ikan Goreng + Kacang Goreng

Sambal Telur + Ayam Goreng + kangkung Sambal Belacan + Asam Pedas + Roti Sardin + Kurma + Kuih Arab

Nasi Lemak + Air Jagung

Ikan Masak Lada Hijau + Petola Ular Masak Lemak

Ayam Bakar Kak Abam + kacang goreng campur carrot

Ayam Masak Merah Campur Terung

Nasi Lemak + Telur Mata + Muktabak

Kesempatan nie jugak I nak ucapkan selamat hari raya aidifitri maaf zahir dan batin kalau ada salah silap sepanjang perkenalan harap di maafkan.

You Might Also Like

2 comments

  1. wow banyaknya makanan (^_^).

    ReplyDelete
    Replies
    1. makanan berbuka puasa bulan lepas..ada lagi tak ambil gambar,ada yang beli

      Delete