Wednesday, 16 August 2017

Giveaway Merdeka By Kisahsidairy.com

Assalamualaikum
Hai korang. Kisahsidairy.com sedang mencari lebih 10 orang pemenang untuk memenangi Wang Tunai, Voucher, Top up dan barangan lain .Jom pakat Join Giveaway yang mudah ini.

Giveaway Merdeka By Kisahsidairy.com

Giveaway berlangsung bermula 16 OGOS sehingga 29 Ogos 2017

JOM JOIN GIVEAWAY NI BERAMAI-RAMAI, PAKAT SHARE UNTUK MEMERIAHKAN LAGI GIVEAWAY INI.


Jom uols join 

Wordless Wednesday 2017 : To Be Happy You Must?


Tuesday, 15 August 2017

Kula Cakes

Bila datang gedik nak makan kek , kenalah cari dan beli kalau tak memang boleh bawa ke mimpi-mimpi.i jenis tak suka kek yang banyak cream mudah rasa muak , kalau terlampau banyak cream makan pun tak banyak , biasanya bebudak je suka.

Tempat biasa beli atau makan memang akan beli dekat kula cakes , kek dia memang the best walaupun harga dia mahal tapi puas hati dengan rasa dia.orang kata berbaloi kalau beli kena dengan harganya.




Kebiasanya 2 jenis kek je I selalu beli mango cheesecake dengan choco moist dah jadi peberet dah nie , tapi hari tu try new kek peanut..maaf ya tak ingat pulak nama kek tu apa sebenarnya peanut cheese ke peanut choco hahahaha maafkan hamba tapi sedap kek tu serius.Boleh scroll pic dekat bawah yep



kek peanut tapi betul tak ingat muhahaha

choco moist

mango cheesecake

Total semua RM 25.30 kot kalau tak salah,I syorkan sangat mana-mana suka makan kek.. lepas tu nak sedap dan berbaloi boleh datang dekat kula cakes nie..nescaya korang mesti datang lagi..Btw hari isnin kula cakes tutup,jangan kata I tak beritahu pulak hehehe..

Giveaway by LZ


Pada pendapat saya tentang blog lady in red planner blog yang teratur , senang di baca dan simple blog.

Ig : anzrarizal_beauty
Fb : misy nelly

Giveaway ini akan berlangsung dari 14.08.2017 hingga 31.08.2017.
Pemenang akan diumumkan dalam tempoh seminggu dari tarikh tutup penyertaan

Click banner kalau nak join ya

Saturday, 12 August 2017

Nasi Lemak Kedai Mamak Jaya



Nasi lemak dengan I berpisah tiada , my favorite food always dalam seminggu mesti 2 kali makan , paling-paling tak pun seminggu sekali , tak dapat makan nasi lemak tak lengkap lah seminggu tu..ha sampai macam tu sekali kan hahaha..

Walaupun orang kata eee kolesterol tinggilah ….eee mengemukkanlah , eee sana ..eee sini kan . pada pandangan I nasi lemak tak ada kolesterol walaupun mengunakan santan , tinggi dalam kandungan lemak tetapi tinggi lemak bukan bermakna ia tinggi kolesterol tapi tak bermaksud korang kena balun berbungkus-bungkus , berhentilah makan sebelum kenyang , nanti bila dah terlampau kenyang mulalah malas nak buat kerja yang paling teruk bila mata minta tidur.

nasi lemak mamak
Nie nasi lemak kedai mamat jaya (tak sure lah betul ke tak nama kedai nie ) depan dengan stadium, jarang kalau pergi makan kedai mamak nasi lemak dia sedap , I pun cerewet kalau bab makan nie. Tapi nasik lemak nie kena dengan tekak , kalau pergi sana mesti order nasi lemak.I tengok customer pun ramai order nasi lemak selain tu roti canai , mee / maggi goreng pun ada jugak biasa makanan macam nie tak asing lagi lebih-lebih lagi kedai mamak kan, antara sedap dengan tak jelah.Okey lah jumpa next entry Bye cayang semua.


Wednesday, 9 August 2017

Segmen Bloglist 2.0 by Cik Miela


Tempoh penyertaan: 04/08/2017-13/08/2017 


Hadiah:
10x bloglist untuk 6 bulan keatas *kemungkinan akan tambah lagi 5 bloglist jika lebih penyertaan

Menang Segmen Top Bloglist

Alhamdulillah Alhamdulillah sekali lagi menang untuk segmen top bloglist dari Haslina.walaupun blog iols krik krik tak bermakna iols tak active ok





Terima kasih yang mana sudi datang jenguk blog nie , terima kasih yang mana follow blog nie , terima kasih yang mana baca setiap entry dalam blog nie , jasa mu akan iols kenangkan. J


Friday, 4 August 2017

Spicy Korean Burger Dan Ayam Goreng Mcd

Al kisah semalam tak tahu nak makan apa dan masak apa , buka peti ais tengok bahan basah pun boleh jadi blurr fikir resepi , siapa macam nie ,angkat tangan…

Mungkin husband I tengok wife dia termenung di sudut peti ais tu kan terus dia cakap jom lah kita pergi makan mcd kita pun dah lama tak makan mcd..kalau di fikir-fikirkan memang dah agak lama tak makan mcd , padahal mcd tu dengan rumah je tak sampai 5 minit je uolss tapi tulah tak terasa pun nak pergi dan memang tak ada rasa nak makan mcd.

Sampai-sampai tu orang boleh tahan ramai yang Q , berkat kesabaran kami husband and wife tiba lah giliran kami buat order , I dengan husband decide nak ambil ayam goreng dengan burger Korean jadi boleh share-share kan lepas tu tambah aiskrim , you all tengok lah picture dekat bawah nie , tapi quality picture low sikit pasal hp cap rama-rama kan bukan apple.





Tengok dari segi ayam tu memang rangup tapi bila rasa macam biasa-biasa je ayam tu , tu I punya opinion lah sebab tekak masing-masing tak sama jangan kecam ok ..tapi kalau French fries tu memang I bagi thumbs up lah sebab memang tak di nafikan French fries dia paling sedap,I kalau datang mcd pun sebab French fries dia je.


Roti warna hitam


Spicy Korean Burger yang latest punya promo kan , sampai dalam FB ada gambar orang bertukar colour bila makan burger nie hahahaha tu lawak … I tak tahu lah siapa suka pedas maybe dia orang suka bagi orang tak suka pedas nie memang nak keluar air mata lah bila makan..macam I sendiri tak berapa makan pedas jadi makan sambil bersulam air haaaa ko rasa .. walaupun pedas I still makan jugak sebab apa??sebab makin you all makan makin ketagih dengan sos dia memang superrr..criss cut chips rangup dan sedap..air frozenfanta pun best..dengan kata lain burger nie BEST …


lepas berperang dengan pedas tadi , sejukkan dengan aiskrim mcflurry memang best sampai tak cukup.

Ada yang try ke burger baru nie , ce komen sikit ..kita share-share lah mana tahu yang baca nanti berkobar-kobar nak pergi try kan..

Wednesday, 2 August 2017

INSTANT SHAWL GIVEAWAY BY MAMAPIPIE


Hadiah 4 helai tudung instant dan semi instant  untuk peserta yang bertuah , ha siapa tu agaknya ya , apa lagi korang join lah..macam biasa click banner dekat atas ya …

Segmen Top Bloglist Haslina:August 2017


Jom korang join sekali :) :)

Tarikh segmen berlangsung : 31/07/2017 - 6/08/2017


Pencarian Bloglist OGOS 2017


Tarikh Tutup Pencarian : 7 Ogos 2017

Click dekat atas kalau nak join :)

Tuesday, 1 August 2017

pemenang Segmen Blogwalking Raya 2017 Mialiana.com


Alhamdulillah..terima kasih Mialiana

Hello August 2017


Sekejap je masa berlalu tick tok tick tok dah bulan August , setakat nie apa je you all dah buat….Azam tahun nie dah ada tercapai ke ? atau masih di persimpangan ? Ha macam I ada yang dah tercapai ada yang belum , tapi tak apa lah masih berbaki 4 bulan lagi sebelum masuk ke tahun baru.

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI