Beauty Tips : Pre Your Skin

Khamis, September 28, 2017


Ramai antara kita asyik duk complain kenapa makeup bercapuk,kenapa foundation tak tahan lama,kenapa muka selepas 1 jam dah berminyak-minyak dah boleh buat telur goreng,banyak faktor kenapa makeup tak tahan lama.

Salah satunya korang tak prep betul-betul skin tu sebelum pakai any foundation or makeup.Kalau skin korang kasar atau kesat rajin kan lah scrub muka sebelum apply apa-apa dekat muka sebab selepas scrub skin korang lagi mudah nak apply any skincare atau foundation.

Moisturizing wajib kena pakai tak kira lah kulit berminyak atau kering atau sensitive untuk kekalkan hydarated dalam kulit kita.Dekat luar ada banyak jenis moisturizer yang di jual ikut jenis kulit jadi korang boleh buat pilihan.

Pakai primer banyak benefits macam hydration and oil control buat makeup tahan lama dan tak mudah cakey.Primer pun banyak yang di jual pilih ikut kesesuain kulit muka lebih ok cari yang waterbase punya dan ada fungsi merawat kulit muka.

You Might Also Like

0 ulasan