Lunch : Mee Goreng

Selasa, Januari 02, 2018


Haiii korang dah lunch ka , hari ini i lunch mee goreng di masak oleh i sendiri , ha yang ni bukanlah azam tahun baru ya bawa bekal ke tempat kerja tapi memang sebelum-sebelum ni ada bawa bekal , sebab kiri kanan kedai mamak , selalu makan mamak pun boring harga pun boleh tahan , baik masak je kalau ada masa jimat sikit kan..

Kalau di imbas zaman-zaman sekolah dulu nenek i selalu buat breakfast mee goreng..pagi-pagi dah dengar dia duk mengodel mee kat dapur , aihhh rindu pulak masakkanya...mee goreng nie pun salah satu i punya favorite.

I punya officemate dia tak makan mee kuning katanya rasa kapur lepas tu banyak bahan pengawet , betul jugak cakap dia..sebab kalau i pergi makan dekat kedai kadang-kadang tu memang rasa kapur , timbul pulak tanda tanya mee tu dia ada basuh ke tak ?? tapi tak semua kedai macam tu mungkin segelintir jelah.

Husband i selalu beli mee kuning keluaran orang muslim kita sendiri , tak salah tulisan dia warna hijau kot (nanti lah i snap gambar ) yang tu bila korang bilas guna air panas atau sejuk pun tak akan rasa kapur.

Letih dah membebel jumpa next entry ya....bye

You Might Also Like

6 ulasan

  1. Kalau makan kedai memang selalunya rasa kapur tu kuat.. Kat pasar malam pun sama.. sebab tu sha elakkan beli di luar.. Kalau masak sendiri baru best kan sis..

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul tu , tak tahu basuh ke tak.. masak sendiri lagi terjamin kebersihan tu

      Padam
  2. Selalu lepas makan mee kak Ana akan makan kurma. Ramai yang kata mcm tu. Kak ana memang hantu mee goreng.

    BalasPadam
    Balasan
    1. owh ea ke makan kurma boleh kurang kan rasa kapur mee tu ke ?
      sama lah hantu mee goreng..kalau mihun tu kurang sikit

      Padam
  3. teringin nak bawak bekal gi kerja haha tapi taksempat nak bertukang di didapur pagi pagi haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. bahan-bahan nak buat mee nie siap awal-awal letak dalam peti ais.. bangun pagi rendam mee kuning je dengan air panas jap lepas tu masak terus...

      Padam