Menu Berbuka 1-6 Ramadhan 2018

Rabu, Mei 23, 2018

Hai korang hari nie hari ke 7 kita berpuasa,sekejap je dah seminggu kan.Nak share dengan korang menu selama 6 hari berpuasa nie.Menu berbuka i memang tak meriah makanan di masak pun ala kadar je simple-simple orang kata.Salah satu sebabnya siang i kerja balik pun dah pukul 5pm sampai-sampai rumah 5.45pm dah solat Asar semua,Dalam pukul 6 pm macam tu baru start masak.

Jadi tak dapat nak sediakan menu yang lain dari yang lain sikit,lagi satu husband i pun request makanan yang simple-simple je jadi senang lah kerja i nak memasak tak payah nak fikir nak masak apa kan.Kebiasaanya kalau masak memang ada 1 jenis lauk dan 1 jenis sayur (kalau adalah ) , kalau masak banyak-banyak lauk memang tak berhabis tak pun tak berusik baik masak sikit je tak membazir sangat kan.

Hari 1 : Ikan tengkiri dengan sambal + sayur kubis goreng


Hari 2 : Nasi beriani + kuih muih

Kari kambing
Popia Basah
cekmek molek

Maaf nasi beriani dengan ayam tak ada gambar sudah hilang dari radar dalam handphone hahaha

Hari 3 : Mee Goreng Basah Sahaja



Hari 4 : Ikan suji sambal cili padi + Sayur tauge campur tauhu goreng





Hari 5 : Ikan cencaru sumbat + sayur labu air

Abaikan ikan kepala senget tu and garing


Hari 6 : Ayam Masak kicap Lada Hitam Pedas + Kangkung Goreng Belacan + Popia

You Might Also Like

1 ulasan